Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια εύκολη και αγαπημένη συνταγή που ταιριάζει με την εποχή μιας και τα μήλα βρίσκονται σε αφθονία.
Υλικά:
1 πακέτο έτοιμη ζύμη σφολιάτα
2 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. κονιάκ ή κάποιο λικέρ της επιλογής σας
2 κ.σ. νερό
3 κ.σ. βούτυρο
1/4 κούπας ζάχαρη λευκή
1/4 κούπας ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. κανέλα
Σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το κονιάκ και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
Αφού λιώσουμε το βούτυρο το προσθέτουμε μαζί με την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Εν τω μεταξύ αφού έχουμε κόψει τα μήλα μας τα πασπαλίζουμε με την κανέλα.
Τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα μας και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και να καραμελώσουν.
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει και αφού απλώσουμε την σφολιάτα μας κόβουμε σε κυκλάκια με την βοήθεια ενός ποτηριού.
Παίρνουμε ένα-ένα τα κομμάτια της σφολιάτας και τα γεμίζουμε με μία κουταλιά από το μείγμα μας.
Κλείνουμε με τα δάχτυλά μας τις άκρες και με ένα πηρούνι πιέζουμε καλά.
Τα βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφουμε με ένα αυγό.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Αφού τα βγάλουμε από το ταψί εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου