nav

6 Φεβ 2013

Σαλάτα Coleslaw




Υλικά

1 κιλό λάχανο (άσπρο και μωβ)
2 κλωνάρια σέλερι
1 μήλο
1 κόκκινη πιπεριά
2 μικρά καρότα
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κ.σ. ξίδι
1 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι




Κόβουμε το λάχανο στη μέση και αφαιρούμε το κοτσάνι καθώς και τα εξωτερικά φύλλα. Το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι σε ένα μεγάλο μπολ.

Ψιλοκόβουμε τα κλωνάρια σέλερι και τα προσθέτουμε στο μπολ. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από το μήλο και το ψιλοκόβουμε σε κυβάκια (με τη φλούδα του). Ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά. Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα καρότα και το κρεμμύδι.

Περιχύνουμε με το ξίδι και ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό, τη μαγιονέζα κι ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου