nav

5 Φεβ 2013

Περνώντας δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά



Τα περισσότερα παιδιά που ζουν σε διαμερίσματα περιορίζονται γιατί είναι πολύ μικρά σε ηλικία και δεν μπορούν να βγουν έξω να παίξουν, με αποτέλεσμα να βαριούνται και να εκτονώνονται κάνοντας υπερβολική φασαρία.
Η ιδέα να τα βάζουμε να ασχολούνται μόνο με πειθαρχημένα παιχνίδια, όπως ζωγραφική με μπογιές ή DVDs στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή, δεν είναι και τόσο καλή, αφού τις περισσότερες φορές τα κάνει αδρανή και νωθρά.
Μπορεί οι παραπάνω ασχολίες να σας αφήνουν να χαλαρώσετε λίγη ώρα, όμως δεν κάνουν καθόλου καλό στο μικρό σας, ειδικά εάν επαναλαμβάνονται σε καθημερινή βάση.
Κι όμως, υπάρχει τρόπος να περάσετε όμορφα και δημιουργικά τον πολύτιμο χρόνο που θα τους διαθέσετε όσος και αν είναι αυτός. Επιστρατεύστε όλη σας τη φαντασία και απολαύστε παρέα δημιουργικές και ευχάριστες στιγμές.

  • Βάλτε μουσική και χορέψτε μαζί του! Τα γέλια και οι χαρές που θα κάνουν θα είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για τη σωστή επιλογή σας.
  • Παίξτε κρυφτό! Το σπίτι προσφέρεται για απίθανες κρυψώνες, φτάνει να μην υπάρχουν επικίνδυνα σημεία, όπως σκάλες, ακάλυπτα κάγκελα στα οποία μπορεί να σκαρφαλώσει και ανοιχτές πόρτες με πρόσβαση στο δρόμο.
  • Αφήστε το να πειραματιστεί: καθώς ποτίζετε τα λουλούδια στη βεράντα, ζητήστε του να σας βοηθήσει και δώστε του να κρατάει το ποτιστήρι εξηγώντας του τι προσφέρουν το νερό και το χώμα στα φυτά.
  • Πάρτε μια λεκάνη, γεμίστε τη νερό και παίξτε μαζί του το παιχνίδι «βουλιάζει ή επιπλέει». Βάλτε μέσα διάφορα αντικείμενα και προσπαθήστε να του εξηγήσετε τις έννοιες «βουλιάζω» και «επιπλέω». Να είστε σίγουρη ότι θα το διασκεδάσει πολύ.
  • Δείξτε του διάφορα βαζάκια με καρυκεύματα στην κουζίνα. Αφήστε το να τα μυρίσει και γιατί όχι ακόμα και να τα γευτεί. Μετά πείτε του πώς ονομάζεται καθένα από αυτά και αφήστε το να εξασκηθεί. Πού ξέρετε, μπορεί μεγαλώνοντας να γίνει ένας φημισμένος σεφ!
  • Φτιάξτε εύκολες κατασκευές από υλικά που έχετε στο σπίτι όπως οι παρακάτω.


    Κορώνες από τα ρολά χαρτί υγείας


    Ζωάκια από πλαστικά πιάτα


    Χταπόδι από χάρτινο ποτήρι


Ντραμς από άδεια τενεκεδάκια


Όμορφες θήκες για τους μαρκαδόρους από άδεια κουτιά pringles

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου