nav

2 Ιαν 2013

Πρόσκληση σε τσάι...





Τί καλύτερο από μία συνάντηση με φίλους για ένα ζεστό απογευματινό τσάι? 
Tο τσάι είναι πια ένα υλικό που θα μπορέσει να κρατήσει την παρέα με ζεστά ροφήματα από το απόγευμα - φυσικά με τη συνοδεία του απαραίτητου cookie ή γλυκίσματος - αλλά και να γίνει το πιο fan ποτό για ένα party που θα κρατήσει μέχρι αργά το βράδy!

Τσάι με κρασί
 Υλικά
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 μπουκάλι υμίγλυκο κρασί
  • 5 φεκελάκια μαύρο τσάι
  • 6 γαρύφαλα
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1/2 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα
Ζέστανε 1 μπουκάλι ημίγλυκο κόκκινο κρασί, χωρίς να το αφήσεις να βράσει
Παράλληλα, βράζεις ένα λίτρο νερό και προσθέτεις για 4’ λεπτά, 5 φακελάκια μαύρο τσάι της αρεσκείας σου
Μπορείς ανάλογα με το τι άρωμα θέλεις να δώσετε στο κρασί, να επιλέξεις τσάι με άρωμα φρούτα του δάσους, περγαμόντο κτλ. Πρόσθεσε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ζεστό κρασί, το ζεστό τσάι, ½ κουταλάκι κανέλα, 6 γαρύφαλλα, 1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού, 1 φλιτζάνι σταφίδες και ½ φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα.
Άφησε την κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας, για να κρατηθεί ζεστή, για 1-2 ώρες πριν από την κατανάλωση.
Το κρασί αυτό συνοδεύει υπέροχα κουλουράκια, τυροπιτάκια κ.ά.




Πράσινο τσάι
Υλικά
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • Κανέλα σε σκόνη
  • 3-4 φέτες τζίντζερ
  • 4 φακελάκια Πράσινο Τσάι Μέντα
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • Μέλι
Βράσε 4 φλιτζάνια νερό, στο οποίο έχεις προσθέσει λίγη κανέλα και λίγες φέτες τζίντζερ
Λίγο πριν πάρει βράση, αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε 4 φακελάκια Πράσινο Τσάι Μέντα
Άφησε για 3’ και πρόσθεσε 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα. 
Ξαναβάλε στη φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο να βράσει
Αφαίρεσε το τσάι και τα μπαχαρικά και σέρβιρε με λίγο μέλι.




Τσάι με άρωμα κανέλα
Υλικά
  • 1 στικ κανέλας
  • 4-5 γαρύφαλα
  • Τσάι με γεύση Μήλο-Κανέλα
  • Μέλι
  • 1 φρέσκο μήλο κομμένο σε ροδέλες
Σε μικρή κατσαρόλα πρόσθεσε νερό (τόσες κούπες όσοι και οι καλεσμένοι) μαζί με ένα stick κανέλας και 4-5 γαρύφαλλα
Μόλις βράσει αφαίρεσε τα μπαχαρικά και πρόσθεσε τόσα φακελάκια τσάι Μήλο-Κανέλα όσα και τα φλιτζάνια που θέλεις να γεμίσεις
Άφησε τα φακελάκια να απελευθερώσουν το άρωμά τους για 3’- 4’λεπτά και πρόσθεσε λίγο μέλι, εάν θέλετε ακόμα πιο γλυκό το τσάι
Για ακόμα περισσότερο άρωμα, πρόσθεσε μερικά κομμάτια μήλου
Άδεισε το τσάι σε μία τσαγιέρα και σέρβιρε τους αγαπημένους σου


Τσάι γαρύφαλο
 Υλικά

  • 2 γαρύφαλλα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 πρέζα τρίμένο τζιντζερ
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 πρέζα γλυκάνισο
  • 1 1/2 φλυτζάνι νερό
  • τσάι (προαιρετικά)
Χτυπάμε στο γουδί το γαρύφαλο.
Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά (εκτος απο το τσάι) και σιγοβράζουμε με κλειστο καπάκι μεχρι να σκουρύνει το χρώμα.
Προσθέτουμε το τσάι αν θελουμε, κατεβάζουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε για 2 λεπτά.
Σουρώνουμε και σερβίρουμε. 
 
 
Ρώσικο τονωτικό τσάι
 Υλικά
  • 4 κούπες νερό
  • 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας Μαύρο Τσάι
  • 1 λίτρο Χυμό Ανανά
  • 1/2 λίτρο Χυμό Πορτοκάλι
  • 1 στημένο λεμόνι
  • 1/2 φακελάκι γαρύφαλλο (όχι τριμμένο)
  • 4 κλωναράκια κανέλα
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το τσάι τα γαρύφαλλα και την κανέλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Μόλις αρχίσει να βράζει το τσάι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Σουρώνουμε το ρόφημα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το αφήνουμε πάλι στο μάτι της κουζίνας για λίγο να ξαναζεσταθεί και το σερβίρουμε ζεστό.
Αποθηκεύουμε το υπόλοιπο σε γυάλινα μπουκάλια στο ψυγείο και όποτε θέλουμε καταναλώνουμε αφού το ζεστάνουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου