nav

6 Δεκ 2012

Δώστε extra ενέργεια στον οργανισμό σας


Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και εκτίναξε τις αντοχές σου στα ύψη!

-Μείωσε ή κόψε την ζάχαρη και το αλάτι και προσπάθησε να αντικαταστήσεις τα ζυμαρικά και το ρύζι με λαχανικά και πρωτεϊνη. Θα αισθανθείς περισσότερη ενέργεια.

- Αντικατέστησε τα κοινά ζυμαρικά με ολικής άλεσης και το ρύζι με το αντίστοιχο καστανό.

-Προσπάθησε να τρως λιγότερο. Η διαδικασία της χώνεψης "ρουφάει" αρκετή απο την ενέργειά σου, με αποτέλεσμα να σε "ρίξει". Συνεπώς, η λιτή διατροφή δεν σε βαραίνει, με αποτέλεσμα να έχεις όρεξη και διάθεση στις καθημερινές σου δραστηριότητες.

-Το νερό είναι "βενζίνη" για τον οργανσμό. Φρόντισε να πίνεις 10-12 ποτήρια την ημέρα. Εκτός απο τη δροσιά, το νερό εμποδίζει την αφυδάτωση που προκαλεί αρκετές παρενέργειες.

- Ξεκίνησε πάντα την μέρα σου με ένα καλό πρωινό. Ιδανικά με δημητριακά ολικής άλεσης. Θα σε κρατήσει χορτασμένη για αρκετές ώρες και θα σου δώσει επιπλέον ενέργεια να ξεκινήσεις δυναμικά την ημέρα σου.

-Μην τρώς μετά τις 8 το βράδυ. θα έχεις καλύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο, ενώ το πρωι θα ξυπνάς με διάθεση και όρεξη για να αρπάξεις τη μέρα απο τα μαλλιά!

-Άσκηση. Όσο περίεργη ή ξένη ακούγεται η συγκεκριμένη λέξη, πρέπει να την εντάξεις στο λεξιλόγιο σου. Το καθημερινό περπάτημα ή ακόμα και οι επσκέψεις σε ένα γυμναστήριο 3-4 φορές την εβδομάδα, τονώνουν σώμα και πνεύμα!

-Αντικατέστησε ορισμένα πράγματα στη διατροφή σου. Αν για παράδειγμα θέλεις να μασουλίσεις κάτι, προτίμησε ένα φρούτο, παρά ενα μπισκότο. Η υγιεινή διατρόφή, δίνει περισσότερη ενέργεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου