nav

7 Δεκ 2012

Φτιάξε τα δικά σου άλατα μπάνιου


Το Σαββατοκύριακο είναι μπροστά μας και πολλοί από εμάς θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας. Τί ωραιότερο από ένα χαλαρωτικό spa στην μπανιέρα του σπιτιού μας με άλατα φτιαγμένα από τα χεράκια μας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και δημιουργείστε τα άλατα του μπάνιου σας βάζοντας τον προσωπικό σας χαρακτήρα οικονομικά και γρήγορα. Γιατί όχι τοποθετώντας τα σε όμορφα μπουκαλάκια που έχετε σπίτι σας χαρίστε τα σε μιά φίλη σας στις γιορτές. Σίγουρα θα ενθουσιαστεί!

- Άλατα με αιθέρια έλαια
Θα χρειαστείτε χοντρό αλάτι και ένα αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (λεβάντα, γεράνι, ylang-ylang)
Απλώστε το αλάτι σε μία καθαρή πετσέτα και στην συνέχεια ρίξτε σε όλη του την επιφάνεια σταγόνες από το έλαιο που θέλετε. Αφήστε για λίγα λεπτά και στην συνέχεια βάλτε τα άλατα σε ένα βάζο και κλείστε καλά το καπάκι. Ιδανικά αφήστε τα άλατα για περίπου 2 εβδομάδες έως ότου τα χρησιμοποιήσετε.

- Άλατα με αρωματικά έλαια
Και σε αυτή την περίπτωση η βάση είναι το χοντρό αλάτι. Το βάζετε σε βάζα προσθέτοντας σε αυτά αμυγδαλέλαιο και κάποιο αρωματικό της επιλογής σας όπως ξυλαράκια κανέλλας, γαρύφαλλο, αποξηραμένες φέτες λεμόνι ή πορτοκάλι ή ακόμα και το ξύσμα τους αλλά και άνθη από λουλούδια. Αφήνετε τα βαζάκια κλειστά για περίπου 2 εβδομάδες και στην συνέχεια είναι έτοιμα για χρήση.

- Άλατα με το προσωπικό σας άρωμα
Απλώνετε το χοντρό αλάτι σε μία καθαρή πετσέτα και στην συνέχεια ψεκάζετε με το αγαπημένο σας άρωμα από απόσταση 20 εκατ. και τοποθετείτε τα άλατα σε καθαρά βαζάκια.

- Άλατα με θεραπευτικές ιδιότητες
Ανακατεύετε το χοντρό αλάτι με ελάχιστο αμυγδαλέλαιο ή και καθόλου και προσθέτετε τίλιο, φασκόμηλο, καλέντουλα, βαλσαμόχορτο, θυμάρι ή ότι άλλο εσείς επιθυμείτε και κλείνετε το βάζο για 2 εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου