nav

16 Νοε 2012

Προτάσεις για εκπαιδευτικές επισκέψεις το Σαββατοκύριακο

Πολλοί επό εμάς όταν έρχεται Παρασκευή αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πώς θα οργανώσουμε το Σαββατοκύριακό μας ώστε τα παιδιά μας να περάσουν όμορφα και διασκεδαστικά τον χρόνο τους.
Παρακάτω, έχω μαζέψει κάποιες προτάσεις που θα σας φανούν χρήσιμες καθώς έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Κέντρο της γής

Τα προγράμματα που διοργανώνει το "Κέντρο της γής" επιδιώκουν να φέρουν το παιδί – αλλά και τον ενήλικα – σε επαφή με τη λογική και τη φιλοσοφία ήπιων ανθρώπινων δραστηριοτήτων που εξασφαλίζουν την αειφορία της φύσης και των φυσικών πόρων, παράλληλα με τη χρήση υπηρεσιών που παρέχουν τα οικοσυστήματα στην ανθρωπότητα.
Πληροφορίες: www.organizationearth.org

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Υπάρχει για να βοηθά τα παιδιά να καταλάβουν και να χαρούν τον κόσμο στον οποίο ζουν. Είναι μία από τις πρώτες μουσειακές εμπειρίες των παιδιών όπου τους παρέχεται ένα περιβάλλον προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις δυνατότητές τους. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έως 12 χρόνων, γονείς και εκπαιδευτικούς, και σε οποιονδήποτε πρωτομαθαίνει και ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του παιδιού. Πιστεύει ότι η μάθηση υποστηρίζεται από: τα πραγματικά αντικείμενα, τις χειροπιαστές εμπειρίες, το παιχνίδι.
Πληροφορίες: www.hcm.gr

Αίγλη Happy Land

Τώρα οι Κυριακές στην Αίγλη Ζαππείου γίνονται..παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους! Στο πιο γνωστό, ιστορικό και αγαπημένο σημείο συνάντησης στην καρδιά της Αθήνας από αυτό το Φθινόπωρο είναι σε λειτουργία το «Aegli Happy Land». Δημιουργικές χειροτεχνίες, αμέτρητα παραμύθια, face painting, μπαλόνια και πολλές ακόμη εκπλήξεις υπόσχονται να χαρίσουν άφθονο γέλιο και διασκέδαση στους μικρούς φίλους σε ένα παιδικό εργαστήρι με ελεύθερη είσοδο.
Πληροφορίες: www.aeglizappiou.gr

Καλό Σαββατοκύριακο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου