nav

15 Δεκ 2013

Η συνταγή για τα δικά μου μελομακάρονα







Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες φτιάχνω τα αγαπημένα μας μελομακάρονα και κάθε χρόνο με την ίδια μοναδική συνταγή για σίγουρη επιτυχία. Απλά υλικά, εύκολη διαδικασία, υπέροχη γεύση.
Δοκιμάστε την!!!

Υλικά:
  • 2 κούπες λάδι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ¾ της κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • ¼ της κούπας κονιακ
  • 2 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ κανέλα
  • ½ κ.γ γαρύφαλο
  • 2 κ.γ baking powder
  • 1 κ.γ σόδα
  • 8 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
Για το σιρόπι:
  • 2 κούπες μέλι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • ½ κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
Διαδικασία:Σε ένα μπολ βάζετε το λάδι, ζάχαρη, κονιάκ και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Στο χυμό του πορτοκαλιού, βάζετε την σόδα και ανακατεύετε.  Στη συνέχεια το προσθέτετε και αυτό στο αρχικό σας μείγμα. Αφού κοσκινίσετε το αλεύρι και το baking powder το προσθέτετε και αυτό. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ομοιογενή ζύμη και μετά πλάθετε δίνοτας τους ότι σχήμα σας αρέσει.Ψήνεται στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά.



Tip! την ώρα που σιροπιάζετε θα πρέπει ένα από τα δύο, τα μελομακάρονα ή το σιρόπι να είναι κρύο και το άλλο ζεστό