nav

4 Δεκ 2013

Πεντανόστιμη κοτόπιτα





Η σημερινή συνταγή θα σας βγάλει από το άγχος του τί θα μαγειρέψω σήμερα και σίγουρα θα καλύψει όλα τα γούστα μιας και τα παιδιά της λατρεύουν.
Κοτόπιτα λοιπόν...


Υλικά:

1 πακέτο έτοιμο φύλλο για πίτες ή σφολιάτα
1 μικρό κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
κόκκινες & πράσινες πιπεριές
2 καρότα
1 πράσσο
μπέικον (προαιρετικά)
λάδι
αλάτι και πιπέρι




Αρχικά βράζετε το κοτόπουλο για περίπου 25 λεπτά και αφού κρυώσει το ξεκοκκαλίζετε και το μαδάτε σε μικρά κομματάκια.





Στην συνέχεια, αφού ψιλοκόψετε όλα τα λαχανικά τα βάζετε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο έως ότου μαραθούν και πάρουν λίγο χρώμα.






Αφήνετε τα λαχανικά να κρυώσουν ελαφρά και αφού έχετε ξεπαγώσει το φύλλο ξεκινάτε να απλώνετε τα φύλλα αλείφοντας με λάδι ενδιάμεσα.
Απλώνετε τα μισά στην βάση και με τα υπόλοιπα θα σκεπάσετε την κοτόπιτα.





Απλώστε τα λαχανικά και το κοτόπουλο επάνω στο φύλλο και αφού σκεπάσετε την πίτα με τα υπόλοιπα χαράξτε τα.





Ψήνουμε την κοτόπιτα στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά έως ότου ροδίσει καλά.

Καλή επιτυχία!