nav

24 Σεπ 2013

Pizza night



Τώρα που χειμωνιάζει σίγουρα θα οργανώσετε πολλές βραδιές στο σπίτι με φίλους και φυσικά πίτσα.
Σήμερα θα σας δώσω την δική μου εύκολη συνταγή για μοναδική χειροποίητη πίτσα που θα σας αρέσει σίγουρα πολύ.



Υλικά:

Για την ζύμη
περίπου 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ. τσαγιού χλιαρό νερό
λίγο ελαιόλαδο

Για την πίτσα
8 φέτες πάριζα ή όποιο άλλο αλλαντικό θέλετε
10 φέτες μοτσαρέλα
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
5 φέτες μπέικον
μανιτάρια

Για την σάλτσα
1 φλ. τσαγιού σάλτσα τομάτα
1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
λίγη πάπρικα
ελαιόλαδο
ρίγανη



Σε μία λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι και κάνετε μία λακούβα στην μέση όπου βάζετε το χλιαρό νερό και την μαγιάα. Πέρνετε λίγο αλεύρι από τα τοιχώματα και κάνετε μια μικρή ζύμη στην μέση. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά και στην συνέχεια πέρνετε από το πλάι όλο το αλεύρι και αρχίζετε να ζυμώνετε κανονικά. Στο τέλος βάζετε λίγο ελαιόλαδο στα χέρια σας και κάνετε την ζύμη μία μεγάλη μπάλα. Αφήνετε ξανά το ζυμάρι μέχρι να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 40 λεπτά.



Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο παίρνουμε και το απλώνουμε καλά σε μεγάλο ταψί.
Αφού έχουμε ανακατέψει όλα τα υλικά για την σάλτσα μαζί, απλώνουμε το μείγμα επάνω στο ζυμάρι μας.

Τέλος, βάζουμε τα υλικά που θέλουμε να έχει η πίτσα μας αφήνοντας για το τέλος τις φέτες του τυριού και από επάνω τις ροδέλες της πιπεριάς.


Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο σε αέρα και κάτω αντίσταση στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά κοιτώντας να έχει ροδίσει ανάλογα με τον φούρνο μας.


Καλή επιτυχία!