nav

3 Σεπ 2013

Τέλεια πορτοκαλόπιτα






Υλικά

Χυμό από 5 πορτοκάλια
1 ποτήρι ηλιέλαιο
4 αυγά
Λεπτοτριμμένο ξύσμα από τη φλούδα 3 πορτοκαλιών
2 βανίλιες
2 φακελάκια baking powder
1/2 κιλό φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Λεπτοριμμένο ξύσμα από τη φλούδα 1 λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα






Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της πορτοκαλόπιτας εκτός από το φύλλο κρούστας και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.




Προσθέστε το φύλλο κρούστας κόβοντάς το σε μικρά λεπτά κομμάτια (προσέξτε τα φύλλα να μην κολλούν μεταξύ τους).




Αδειάστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ελαφρά πυρέξ και ψήστε την πορτοκαλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.






Στο μεταξύ για το σιρόπι βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια  φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση



Περιχύστε το ζεστό σιρόπι στη ζεστή πορτοκαλόπιτα και αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει εντελώς

Καλή Επιτυχία!