Υλικά:
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
600 γραμμ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο ψημένο
1
τρυφερό μαρούλι χοντροκομμένο
6
φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
½ μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
Για
το ντρέσινγκ:
1
αυγό
1 σκελίδα
σκόρδο
2 κ.σ. χυμός
λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
4
φιλέτα αντσούγιας
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Ψήνουμε το κοτόπουλο στην γκριλιέρα ή στο φούρνο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κοτόπουλο σούβλας (το στήθος μόνο). Στη συνέχεια, το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το μισό κοτόπουλο, τα μισά κρουτόν, το μισό κρεμμύδι, όλο το μαρούλι, το μισό τυρί και το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. Μοιράζουμε σε 4 βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά μοιράζοντάς τα.
Στο τέλος περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Για το ντρέσινγκ:
Στο μπλέντερ ρίχνουμε το αυγό, το σκόρδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και τις αντσούγιες και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Στην συνέχεια, ρίχνουμε λίγο λίγο και το ελαιόλαδο.
Καλή Επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου