nav

8 Απρ 2013

Σαλάτα Καίσαρα με κοτόπουλο







Υλικά:
 
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
600 γραμμ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο ψημένο
1 τρυφερό μαρούλι χοντροκομμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
½ μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες

Για το ντρέσινγκ:

1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
4 φιλέτα αντσούγιας
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάμε με πιρούνι σε ένα μπολ το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Βουτάμε μέσα τις φέτες μπαγκέτας και από τις 2 πλευρές να λαδωθούν καλά και τις βάζουμε σε στρωμένη λαδόκολλα σε ταψί. Τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10΄ και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Στην συνέχεια τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και φτιάχνουμε τα κρουτόν.
Ψήνουμε το κοτόπουλο στην γκριλιέρα ή στο φούρνο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κοτόπουλο σούβλας (το στήθος μόνο). Στη συνέχεια, το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το μισό κοτόπουλο, τα μισά κρουτόν, το μισό κρεμμύδι, όλο το μαρούλι, το μισό τυρί και το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. Μοιράζουμε σε 4 βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά μοιράζοντάς τα.
Στο τέλος περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

Για το ντρέσινγκ:
Στο μπλέντερ ρίχνουμε το αυγό, το σκόρδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και τις αντσούγιες και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Στην συνέχεια, ρίχνουμε λίγο λίγο και το ελαιόλαδο.

Καλή Επιτυχία!