Μία πολύ ωραία ιδέα που θα ξετρελάνει τα μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά. Μπορείτε να φτιάξετε μερικά για να χρησιμοποιούν τα μικρά σας ακόμα και στο γάλα τους τώρα στις γιορτές που είναι στο σπίτι. Μπορείτε όμως να τα συσκευάσετε σε σελοφάν και με έναν ωραίο φιόγκο να τα προσφέρετ ως δώρο.
Παρακάτω σας δίνω δύο εύκολες συνταγές για να φτιάξετε τα δικά σας...γλυκά...κουταλάκια!
1η συνταγή
200 γρ. λευκή σοκολάτα
200 γρ. σκολάτα γάλακτος
τριμμένα κάσιους
Παρακάτω σας δίνω δύο εύκολες συνταγές για να φτιάξετε τα δικά σας...γλυκά...κουταλάκια!
1η συνταγή
200 γρ. λευκή σοκολάτα
200 γρ. σκολάτα γάλακτος
τριμμένα κάσιους
Απλώστε τα κουτάλια επάνω σε μία
επιφάνεια που έχετε στρώσει λαδόκολα.
Σε δύο διαφορετικά μπωλ λιώστε σε μπαιν μαρί τις σοκολάτες και βάλτε στην
συνέχεια σε κορνέ ή της σακούλα για σαντιγύ. Βάλτε στα κουτάλια υλικό και από
τις δύο σοκολάτες και στην συνέχεια πασπαλίστε με τριμμένα κάσιους. Τοποθετείστε
τα κουταλάκια στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα.
2η συνταγή
1 κούπα ημίγλυκες σοκολατένιες σταγόνες
24 κουτάλια (ιδανικά μεταλλικά αλλιώς πλαστικά)
τριμμένη λευκή σοκολάτα ή καρύδα
Βάλτε τις σταγόνες σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσουν. Ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.
Βυθίστε το κουτάλι στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα (μόνο τη στρογγυλή επιφάνεια), βγάλτε το και αφαιρέστε όση σοκολάτα περισσεύει, ώστε να καλύπτει μόνο όση επιφάνεια χρειάζεται.
Βάλτε όλα τα κουτάλια σε ένα αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίστε τα με το τριμμένο γλύκισμα της επιλογής σας και αφήστε τα να κρυώσουν. Σερβίρετέ τα όταν η σοκολάτα έχει πια σταθεί καλά στο κουτάλι.
24 κουτάλια (ιδανικά μεταλλικά αλλιώς πλαστικά)
τριμμένη λευκή σοκολάτα ή καρύδα
Βάλτε τις σταγόνες σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσουν. Ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.
Βυθίστε το κουτάλι στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα (μόνο τη στρογγυλή επιφάνεια), βγάλτε το και αφαιρέστε όση σοκολάτα περισσεύει, ώστε να καλύπτει μόνο όση επιφάνεια χρειάζεται.
Βάλτε όλα τα κουτάλια σε ένα αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίστε τα με το τριμμένο γλύκισμα της επιλογής σας και αφήστε τα να κρυώσουν. Σερβίρετέ τα όταν η σοκολάτα έχει πια σταθεί καλά στο κουτάλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου