nav

9 Δεκ 2012

Μελομακάρονα


Υλικά:
  • 2 κουπές λάδι
  • 1 κουπά ζάχαρη
  • ¾ της κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • ¼ της κούπας κονιακ
  • 2 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ κανέλα
  • ½ κ.γ γαρύφαλο
  • 2 κ.γ baking powder
  • 1 κ.γ σόδα
  • 8 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
Για το σιρόπι:
  • 2 κουπές μέλι
  • 2 κουπές ζάχαρη
  • 2 κουπές νερό
  • ½ κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
Διαδικασία:Σε ένα μπολ βάζετε το λάδι, ζάχαρη, κονιάκ και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Στο χυμό του πορτοκαλιού, βάζετε την σόδα και ανακατεύετε.  Στη συνέχεια το προσθέτετε και αυτό στο αρχικό σας μείγμα. Αφού κοσκινίσετε το αλεύρι και το baking powder το προσθέτετε και αυτό. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ομοιογενή ζύμη και μετά πλάθετε δίνοτας τους ότι σχήμα σας αρέσει. Ψήνεται στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά.


Τέλος, σε μια κατσαρόλα, βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το ψιλοκομμένο καρύδι και βράζετε για 5 λεπτά. Αφού, σιροπιάσετε τα μελομακάρονα στη συνέχεια τα πασπαλίζετε με το καρύδι.



Tip! την ώρα που σιροπιάζετε θα πρέπει ένα από τα δύο, τα μελομακάρονα ή το σιρόπι να είναι κρύο και το άλλο ζεστό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου