nav

3 Δεκ 2012

Τί μας δείχνει το σώμα μαςΠολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με ενοχλητικά σημάδια που εκπέμπει το σώμα μας, τα οποία όμως δεν θεωρούμε πως είναι τόσο σοβαρά ώστε να τα εξερευνήσουμε περαιτέρω. Παρ’ όλα αυτά δεν παύουν να είναι μέρος του μηχανισμού του οργανισμού μας για να μας πει πως κάτι του συμβαίνει.

Να λοιπόν οι λύσεις για τις πιο συνήθεις ενδείξεις που μας δείχνει το σώμα μας:
Νύχια που ξεφλουδίζουν: Αυτό είναι δείγμα ότι έχετε έλλειψη σε πυρίτιο (Silica )μιας και οι τροφές όπως το αγγούρι, τα πράσα, οι φράουλες και τα φασόλια έχουν μικρό απόθεμα. Η λύση είναι ένα διατροφικό συμπλήρωμα το οποίο έχει μέσα αυτό το συστατικό. Συνήθως αυτά τα συμπληρώματα απευθύνονται στην ενδυνάμωση των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος. Επίσης βρείτε και ένα λάδι με silica με το οποίο θα αλείφετε τα νύχια σας.
Κρύα πόδια: Εάν είσαστε γυναίκα τότε εξηγείται μιας και η κυκλοφορία του αίματός σας επικεντρώνεται κυρίως στα αναπαραγωγικά σας όργανα, αφήνοντας χέρια και πόδια ολίγον εκτεθειμένα στο κρύο. Φοράτε πάντα κάλτσες που δεν σας σφίγγουν, γυμναστείτε και φροντίστε να ενυδατώνετε τα πόδια σας συχνά.
Σύσπαση στα μάτια: Πολύ συχνά υπάρχουν μέρες που ένα τικ έρχεται και κάθεται στα μάτια σας; τότε υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό. Αρχικά μπορεί να ευθύνεται η υπερκατανάλωση καφείνης, δεύτερον μπορεί να είναι γιατί περνάτε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή και ίσως πρέπει να επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρο σας και τέλος μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη μαγνησίου αλλά και στο στρες.
Κόκκινη γλώσσα: Εάν η μύτη της γλώσσα σας είναι κόκκινη τότε μάλλον διανύετε μια στρεσογόνα εποχή. Για τους Κινέζους αυτό το σημείο συνδέεται με την καρδιά και όταν είναι κόκκινο θεωρούν πως πρόκειται για μια συναισθηματική ανισορροπία. Ένα συμπλήρωμα με ginseng ή με μαγνήσιο θα βοηθήσει.
Ξηρά χείλη: Σταματήστε να απλώνετε βούτυρο κακάο στα χείλη σας και αρχίστε να πίνετε νερό. Η αφυδάτωση είναι η αιτία για τα ξηρά σας χείλη όπως και για τα πρησμένα δάχτυλα γύρω από τα δαχτυλίδια σας, που είναι ένδειξη πως έχετε κατακράτηση υγρών.
Φαγούρα στα αυτιά: Εάν έχετε αυτό το σύμπτωμα τότε πολύ πιθανών έχετε κάποιο μύκητα μέσα στο αυτί που το προκαλεί. Ακολουθήστε μια αντιμυκητιακή διατροφή μειώνοντας την ζάχαρη, τα μανιτάρια και τα προϊόντα με ζύμη, αυξάνοντας την κατανάλωση προβιοτικών τροφών.
Εξασθένηση των φρυδιών: Ένα βασικό σύμπτωμα ότι ο θυροειδής αδένας σας δεν λειτουργεί σωστά είναι η εξασθένηση στις άκρες των φρυδιών σας. απευθυνθείτε στο γιατρό σας για να σας ενημερώσει για τις εξετάσεις που πρέπει να κάνετε. Εντωμεταξύ μειώστε τροφές όπως το λάχανο, η σόγια, ο καφές, η ζάχαρη και τα φιστίκια και επιλέξτε ένα συμπλήρωμα που θα έχει μέταλλα και στοιχεία όπως ιώδιο, μαγγάνιο, σελήνιο, τυροσίνη και ψευδάργυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου