nav

11 Δεκ 2012

Επαγγελματικό πεντικιούρ στο σπίτι


Ξεκλέψτε λίγο χρόνο και κάντε ένα επαγγελματικό πεντικιούρ στο σπίτι σας απλά και οικονομικά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Βάλτε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με ζεστό (αλλά όχι καυτό) νερό προσθέτωντας ένα αιθέριο έλαιο της αρεσκείας και μετά από 2 λεπτά βγάλτε τα από το νερό και κάντε απολέπιση στα πέλματα με ένα scrub που μπορείτε επίσης να φτιάξετε μόνες σας χρησιμοποιώνατς ζάχαρη ανακατεμένη με αλαιόλαδο.

2. Βύθιστε ξανά τα πόδια σας στη λεκάνη με το χλιαρό πλέον νερό, αφού προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ή μαγειρική σόδα και το χυμό από ένα λεμόνι. Θα βοηθήσει να ασπρίσουν τα νύχια σας που ίσως έχουν κιτρινίσει από το βερνίκι.

3. Τρίψτε τις φτέρνες σας με ράσπα. Ξαναβυθίστε τα πόδια στο νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία για να φύγουν όλα τα νεκρά κύτταρα και τα σκληρά μέρη.

4. Κοντύνετε τα νύχια σας και δώστε τους σχήμα με την βοήθεια μιας λίμας.  

6. Στη συνέχεια βάλτε λίγο λαδάκι νυχιών και κάντε απαλό μασάζ.

7. Σπρώξτε τα πετσάκια προς τα μέσα με τα ειδικά ξυλάκια, χωρίς να τα τραβάτε ή να τα κόβετε, παρά μόνο αν υπάρχουν παρανυχίδες, για τις οποίες θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ειδική πένσα.

8. Βάλτε μια ειδική κρέμα για τα πόδια ή μια πολύ ενυδατική κρέμα σώματος και  αφήστε την να απορροφηθεί καλά. Προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία του βαψίματος των νυχιών αφαιρέστε την κρέμα από την επιφάνεια των νυχιών. 

10. Περάστε πρώτα μια στρώση βάση ή σκληρυντικό νυχιών (δεν βάζουμε ποτέ απευθείας το χρώμα γιατί κιτρινίζουν τα νύχια!) και αφού στεγνώσει καλά, δύο στρώσεις χρώμα (τη δεύτερη αφού στεγνώσει καλά η πρώτη). Το top coat είναι απαραίτητο για να κρατήσει περισσότερο το χρώμα, αλλά και για να διατηρηθεί η λάμψη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου