nav

1 Δεκ 2012

Πατατοκροκέτες

Υλικά

5-6 πατάτες ξεφλουδισμένες
1/4 της κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1 1/2 κουτ. γλ. αλάτι & πιπέρι
ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα


Τρίβουμε τις πατάτες στον τρίφτη ή στο multi και στην συνέχεια τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι περίπου 15 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.


Στο υγρό αυτό, ρίχνουμε το αλεύρι, το αυγό το αλατοπίπερο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε.
Αφού κάψει το λάδι στο τηγάνι μας, με ένα κουτάλι παίρουμε από το μείγμα και το ρίχνουμε να τηγανιστεί έως ότου πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές. Κατόπιν, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.


Σερβίρουμε τις πατατοκροκέτες ζεστές με τυρί κρέμα ή ντιπ γιαουρτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου