nav

27 Νοε 2012

Φυσική αποτοξίνωση


Συνηθίζουμε να ασχολούμαστε με την αποτοξίνωση του οργανισμού μας, εκεί γύρω στην Άνοιξη όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά για να είμαστε έτοιμοι για το καλοκαίρι. Όμως  ο καθαρισμός του σώματος μας από τις τοξίνες είναι μια υπόθεση που θα πρέπει να μας απασχολεί συχνά μέσα στο χρόνο ώστε να παραμένει ο οργανισμός αλλά και το πνεύμα μας υγιείς. Να μερικοί απλοί και φυσικοί τρόποι για να το πετύχετε.
Απλά ενυδατωθείτε: Δεν χρειάζεται να σπαταλάτε χρήματα για χυμούς που υπόσχονται πως θα σας αποτοξινώσουν και ουσιαστικά καταλήγουν να σας εξουθενώσουν. Απαρνηθείτε  για μερικές μέρες τα ροφήματα με καφεΐνη και ζάχαρη μέσα, αντικαταστήσετε τα με νερό και είναι μια καλή αρχή εκκαθάρισης του οργανισμού σας.
Ιδρώστε: Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αποτοξινωθείτε. Όταν ιδρώνετε οι πόροι ανοίγουν και οι τοξίνες βγαίνουν από το σώμα σας. Η σάουνα είναι καλή, αλλά όχι όσο η γυμναστική που εκτός από τον ιδρώτα, βοηθάει επίσης στο να χαλαρώσει το σώμα, να “λαδωθούν” οι αρθρώσεις και να λειτουργήσει καλύτερα το πεπτικό σύστημα το οποίο που είναι μέγας βοηθός στην διαδικασία της αποτοξίνωσης.
Απολέπιση: Μετά την γυμναστική και αφού έχετε ιδρώσει πολύ ενισχύστε την διαδικασία κάνοντας απολέπιση στο δέρμα σας, αφήνοντας το έτσι να αναπνεύσει ακόμα καλύτερα και να καθαρίσει από τα νεκρά κύτταρα.
Μειώστε τις επεξεργασμένες τροφές: Μια μεγάλη ευθύνη για τις τοξίνες που μπαίνουν στο σώμα είναι η διατροφή μας. Οι επεξεργασμένες τροφές και το γρήγορο φαγητό  έχουν χαρακτηριστεί ως δηλητήρια του οργανισμού. Μειώστε ή κόψτε εντελώς αυτές τις τροφές μαζί με τον καφέ και το αλκοόλ και θα εκπλαγείτε από το πόσο καλύτερα θα αισθάνεστε άμεσα. Βάλτε μπόλικα φρέσκα λαχανικά και φρούτα στη διατροφή σας για έξτρα ενέργεια.
Βιολογικές τροφές: Ειδικότερα την περίοδο που θέλετε να αποτοξινώσετε το σώμα σας είναι προτιμότερο να καταναλώνετε βιολογικές τροφές, μιας και είναι ελεύθερες από φυτοφάρμακα – ιδανικά θα ήταν να τις καταναλώνετε συνεχώς αλλά το κόστος συνήθως είναι υψηλό. Επιλέξτε να είναι βιολογικές κυρίως οι τροφές που τρώτε με την φλούδα τους αλλά και τα λαχανικά που μεγαλώνουν μέσα στο έδαφος.
Πάρτε βιταμίνη C: Μια βασική βιταμίνη για την λειτουργία του οργανισμού και την οποία το σώμα δεν την παράγει. Για αυτό είναι σημαντικό να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C μιας και οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βοηθούν στην αφαίρεση των τοξινών από τον οργανισμό, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν τη λειτουργία στο συκώτι σας , ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και χαρίζουν υγεία στην επιδερμίδα. Επιλέξτε να πίνεται ένα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού χωρίς άλλες ουσίες μέσα. Άλλες τροφές με αρκετή βιταμίνη C είναι οι φράουλες, η παπάγια, οι πιπεριές και τα λαχανάκια Βρυξελλών.
Φάτε περισσότερες ίνες: Βασικές για να λειτουργεί καλύτερα το έντερο σας και άρα ο οργανισμός να καθαρίζει όσο συχνά χρειάζεται. Μερικές τροφές που βοηθούν σε αυτή την διαδικασία είναι  τα μαύρα φασόλια, η βρώμη, τα αμύγδαλα, τα αχλάδια και τα μούρα.
Καθαροί φυσικά μέσα και έξω: Δεν αρκεί μόνο να καθαρίσετε εσωτερικά τον οργανισμό σας φυσικά πρέπει το ίδιο να κάνετε και εξωτερικά αλλά και στον χώρο σας. Επιλέξτε φυσικά καθαριστικά προϊόντα για τα μαλλιά και το σώμα σας αλλά και για το σπίτι ώστε να μην εισπνέετε επικίνδυνες ουσίες.
Κοιμηθείτε αρκετά: Ο ύπνος παίζει και εδώ ρόλο ώστε να πετύχει η αποτοξίνωση του οργανισμού σας. Έχοντας κοιμηθεί τις ώρες που χρειάζεστε σημαίνει πως ο οργανισμός σας είχε τον χρόνο να κάνει τις διορθώσεις που χρειαζόταν όσο κοιμόσασταν  και να αφαιρέσει ότι είναι τοξικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου