nav

12 Νοε 2012

Banoffee

Σήμερα έφτιαξα ένα γλυκό που εμείς στην οικογένεια τρώμε αρκετά συχνά και θέλω να μοιραστώ την συνταγή μαζί σας.

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 πτι-μπερ μπισκότα
1/2 πακέτο βούτυρο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 ώριμες μπανάνες
1 φακελάκι σαντιγύ

Αρχικά τρίβουμε τα μπισκότα στο Multi και να ανακατεύουμε με το βούτυρο. Τα βάζουμε σε μέτριο πυρέξ και τα στρώνουμε καλά.
Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά. Το μπισκότο θα γίνει μια τραγανή βάση κάπως έτσι...

Εν τω μεταξύ αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα αντικολλητικό σκεύος και το αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας συχνά για περίπου 8 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς καφέ χρώμα...

Τώρα έχει γίνει αυτή η καραμέλα. ΄
Στην συνέχεια την ρίχνουμε πάνω από το μπισκότο και ξεκινάμε να κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες έως ότου το πυρέξ με τα υλικά μας κρυώσει.
Βάζουμε μία στρώση μπανάνες πάνω από την καραμέλα...
Τώρα ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε την σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες. Την στρώνουμε πάνω από τις μπανάνες και το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε και μερικές ακόμα μπανάνες για διακόσμηση και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.

Καλή επιτυχία